Se nyheter

Nordic Bilgaraget Media Ab köpte Hojtorget.se   [14.02.11]

Den 14 februari övertar Nordic Bilgaraget Media AB sajten Hojtorget.se och startar därmed en stor nysatsning på köp & sälj för segmentet motorcyklar i Sverige.

- Vi ser en stor potential för Hojtorget.se på den svenska motorcykelmarknaden, berättar Toni Simola, VD för Nordic Bilgaraget Media AB och med erfarenhet från att bygga upp en av de största köp & sälj-sajterna i Finland. Lärdomarna från de projekten har legat som grund vid konstruktionen av bilgaraget.se som på 12 månader vuxit till att ha över 990 anslutna bilhandlare och över 35 000 annonser på begagnade bilar.

Hojtorget kommer att leva vidare men hela plattformen blir ny och partnerskapet med tidningen Bike utökas markant.

- Bike gör en satsning på nätet under 2011 och det här samarbetet är en viktig strategi i det arbetet. Genom att sammankoppla vårt redaktionella material, med våra läsares egna fordon samt alla objekt på Hojtorget.se kommer vi att skapa synergier som ger oss båda bättre exponering, större nytta för såväl besökaren som våra kunder, konstaterar Magnus Johansson, chefredaktör för Bike.

I Sverige har Blocket.se haft en så dominerande ställning för köp & sälj av motorcyklar att det närmast liknat en monopolställning och det är inte en bra utveckling för någon marknad.

- Att kunna erbjuda konkurrens är viktigt men ännu viktigt är att det praktiska arbetet för handlare är så enkelt som möjligt och därför ser vi till att erbjuda fri leverans av annonsobjekt från Byt Bil eller Blocket. Du behöver bara lägga in din annons på ett ställe, berättar Toni Simola.

Att automatiskt få din annons publicerad även på Hojtorget.se, vilket också ger möjlighet till ökad trafik från sökmotorer som Google till din sajt..

- Hojtorget behöver en nystart, med en mer modern plattform och ett mer utbyggt nätverk. Allt det kommer Nordic Bilgaraget Media AB att kunna erbjuda. Det känns bra att en stark och seriös part tar över sajten, säger Peter Vainikka på Hojtorget.

Snabbsök MC

Sök Motorcykel


ELLER

Bike.se